Konferencję obejrzałem, Polacy aktywni co do muzy, hmm...mnie akurat podoba się tutaj ta trzaskająca elektronika, przyznaję jednak, że po dwóch przesłuchaniach nie pamiętam jakiejś melodii, jakiegoś refrenu? coś tam pobrzmiewa, jakby echo I feel You ( notabene to prawie 20 lat temu), ale to jednak nie ten klimat zobaczymy co będzie dalej, bo przecież potrafią zrobić rzeczy kompletne choćby, jak piosenki, które nie weszły na poprzedni album tj. Ghost czy Oh well
Dobre DM na narodowym będzie się działo. Koncert zapewne będzie trzy dniowy
Re: Depeche Mode
25-10-2012, 21:37
Taka sobie ta piosenka. Nie jest może najgorzej, ale spodziewałem się czegoś dużo lepszego. Czuję, że jest to piosenka Dave'a. Przypomina mi albumy SOTU i PTA.
24-01-2013, 17:46
Nowy album DM - Del ta Machine 26 marca - data z amerykańskiej premiery. Więc 25 większość Europy. 22 Niemcy, Austria, Szwajcaria. Okładka i tytuły na - http://countdown.depechemode.com/ Pierwszy singiel Heaven jako teledysk już 1 lutego. Teraz tylko czekać na singiel w sieci, dziwne że jeszcze nie puszczają go w stacjach radiowych, bardzo opóźniona strategia...
24-01-2013, 20:13
Nie podoba mi się okładka, jest taka Duranowata, ale może zawartość mnie będzie w stanie pozytywnie zaskoczyć?
STANDARD: 1 - Welcome To My World 2 - Angel 3 - Heaven 4 - Secret To The End 5 - My Little Universe 6 - Slow 7 - Broken 8 - The Child Inside 9 - Soft Touch / Raw Nerve 10 - Should Be Higher 11 - Alone 12 - Soothe My Soul 13 - Goodbye
DISC 1 1 - Welcome To My World 2 - Angel 3 - Heaven 4 - Secret To The End 5 - My Little Universe 6 - Slow 7 - Broken 8 - The Child Inside 9 - Soft Touch / Raw Nerve 10 - Should Be Higher 11 - Alone 12 - Soothe My Soul 13 - Goodbye
DISC 2 1 - Long Time Lie 2 - Happens All The Time 3 - Always 4 - All That’s Mine
The tracklisting for the “Heaven” CD single is as follows:
“Heaven” CD SINGLE: 1 - Heaven 2 - All That’s Mine (b side bonus track)
okładka, taka sobie...ale to szczegół jeżeli płyta będzie na miarę VIOLATORA to nie ma co się martwić
cały ten zapis, tytułu pod nazwą zespołu (wygląda jak ułamek) i ta delta kojarzy mi się z matematyką brrr ale na szczęście matematyka kojarzy mi się też z naszym drogim Dx2
balshoy napisał(a):okładka, taka sobie...ale to szczegół
Jak dla mnie - najlepsza od czasów SOFAD. Zupełnie w moich ukochanych psycho-industrialnych klimatach, jak żywo budzi skojarzenia z Suicide lub Cabaret Voltaire
26-01-2013, 11:55
Może to czerwone tło nie było by takie złe gdyby było ładniejsze logo, no ale najważniejsza jest zawartość, nie okładka.
Okładka często potrafi wpłynąć na klimat płyty (efekt psychologiczny). Dla mnie okładka jak najbardziej ma znaczenie.
Pamiętam że okładka SOFAD już od samego początku wywoływała u mnie pozytywne skojerzenia, wręcz zachęcała zo posłuchania płyty. Teraz podobnie jest z Delta Machine