Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys
Odpowiedz

Re: Ludzie show-business'u ceniący sobie twórczość Pet Shop Boys

14-10-2010, 8:52

Dokładnie, ten utwór nigdy nie był dla mnie żadnym dowodem na to, że Kazik lubi, czy wręcz, jak sam to określił, przepada za PSB. Ale fakt, że Kazio lubi Chłopaków cieszy mnie niezmiernie :)

Kazikowa wersja "What keeps mankind alive" pochodzi z płyty "Melodie Kurta Weila i coś ponadto" z 2001 roku. Bardzo ciekawej zresztą.

Obrazek

W tym "coś ponadto" zawiera się m.in. piosenka Nicka Cave'a "Krzesło łaski" ("The mercy seat"). Czytałem kiedyś, że kiedy Nick Cave usłyszał tę wersję na koncercie poświęconym jego twórczości w 1999 we Wrocławiu uznał, że jest ona lepsza niż jego własna i od tamtej pory wykonuje ją w wersji Kazika, tyle że z oryginalnym tekstem, naturalnie :)

16-10-2010, 15:25

tak...oczywiście, że ten utwór nie świadczy o tym, że Kazik coś tam czuje do PSB...
nawet tego nie sugerowałem;
zwróciłem tylko uwagę na to, że mają ten sam utwór w repertuarze...swoją drogą podejrzewam, że nawet Kazik nie ma o tym fakcie pojęcia - co zresztą pewnie też nie ma wielkiego znaczenia ;)
ale ciekawostką jest sam fakt

16-10-2010, 15:40

Dopiszcie do listy duet muzyczno-komediowy Flight of the Conchords.

Re: Ludzie show-biznesu, ceniący sobie twórczość Pet Shop Boys

18-10-2010, 14:14

Witam!

eliks napisał(a):Dopiszcie do listy duet muzyczno-komediowy Flight of the Conchords.

Kuba - a coś więcej, tzn. podaj mi imiona i nazwiska tych Panów?

A jak to jest z brytyjską formacją - Hurts? Czy członkowie tego zespołu, interesują się bogatą twórczością Pet Shop Boys? Ktoś z Was o tym pisał... A więc, jak jest?

Pozdrawiam!
Ostatnio edytowano 08-03-2011, 15:39 przez Petek, łącznie edytowano 1 raz

18-10-2010, 16:16

Witaj Mariuszu,
Shola Ama- wykonawczyni m.in. "You might need somebody "- kiedyś widziałam reportaż z jakiegoś rozdania nagród i ona stasznie ekscytowała się tym, że widziała Neila Tennanta :D
Pozdrawiam.

18-10-2010, 17:46

Petek napisał(a):Witam!
Kuba - a coś więcej, tzn. podaj mi imiona i nazwiska tych Panów?

Flight of the Conchords = Brett McKenzie + Jemaine Clement

18-10-2010, 17:49

Mariusz!

możesz jeszcze dopisać pana Piotra Pawłowskiego - basistę, tekściarza i siłę napędową zespołu Made in Poland, polska zimna fala lat 80-tych.
Bardzo ceni PSB, w szczególności Neila jako tekściarza.

Skąd to wiem? Ano powiedział mi to osobiście ;)

18-10-2010, 18:02

Witaj, Weroniko! :oops: :)

Not Your Girlfriend napisał(a):Witaj Mariuszu,
Shola Ama- wykonawczyni m.in. "You might need somebody "- kiedyś widziałam reportaż z jakiegoś rozdania nagród i ona stasznie ekscytowała się tym, że widziała Neila Tennanta :D
Pozdrawiam.

Shola Ama - dodana!

Dziękuję Ci za pozdrowienia! Ja również pozdrawiam! :) Niebawem, wyślę do Ciebie PW/maila...

Ps. Propozycje Kuby, dorzucę jutro...
Ostatnio edytowano 08-03-2011, 15:40 przez Petek, łącznie edytowano 1 raz

24-10-2010, 14:13

Witajcie!

Do Naszej listy, dorzuciłem również Wolfgang'a Flur'a, ponieważ ten ex-klawiszowiec niemieckiego zespołu - Kraftwerk, był na koncercie Pet Shop Boys, w ramach - "Fundamental Tour".

Lista cały czas otwarta, a więc czekam/y na inne propozycje...

Pozdrawiam Was!
Ostatnio edytowano 08-03-2011, 15:40 przez Petek, łącznie edytowano 1 raz

22-01-2011, 19:50

Niejaki Witold :)
W latach 80 robił mixy różnych kawałków a Bogdan Fabiański je puszczał :) w jego mixach wykorzystał Subarbię i Paninaro :)
Odpowiedz