Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys
Odpowiedz

Re: Pytania (i odpowiedzi), dotyczące Pet Shop Boys...

14-08-2011, 16:59

Kurcze, w tym weekendzie z PSB w Radiu Złote Przeboje piosenek Pet Shop Boys jak na lekarstwo.
Przed chwilą był konkurs. Pytanie brzmiało: "Czy PSB to duet czy tercet?". Czyli poziom audiotele...
Po 23 ma być koncert, tylko nie powiedzieli jaki.

14-08-2011, 21:03

Wczoraj było trudniejsze pytanie: z jakiego kraju są Pet Shop Boys. 3 godziny wczoraj słuchałem i raz było tylko Suburbia.

14-08-2011, 21:20

A wcześniej było pytanie z jakiego sklepu są ?

14-08-2011, 22:26

z monopolowego...

Głupie to radio.

14-08-2011, 23:05

Zgodnie z przeczuciem przez godzinę teraz będą puszczać "Somewhere" w ramach tego "zagrania live"

15-08-2011, 20:58

balshoy napisał(a):akurat koncert Somewhere mam, jak najbardziej oryginalne dvd, więc niby ciśnienia nie mam

Zdaje się, że w oryginale jest nieco skopany dźwięk, zwłaszcza w początkowej części (wokal za cicho), ktoś wspominał, że potem to poprawiono? Może tym bardziej warto kupić?

15-08-2011, 21:04

tomo napisał(a):http://www.rp.pl/artykul/9145,700661-Pet-Shop-Boys-i-ich-przewrotny-spektakl-disco.html

"Przewrotny spektakl disco". Cokolwiek to znaczy...

Sugerują, że PSB wyprodukowali album Madonny "Confessions on the dancefloor"??? Skąd taki pomysł?

16-08-2011, 11:08

Jestem po lekturze książeczki i muszę przyznać, że opracowana jest całkiem przyzwoicie. Oczywiście jest kilka błędów, jak ten o którym piszesz, że wyprodukowali album Madonny "Confessions on the dancefloor". Poza tym nie zgadza się data wydania płyty "Results" Lizy Minnelli (zamiast 1989 jest 1991).
Ale generalnie nie jest źle.
Autor skupił się nie tyle na historii zespołu jako takiej (chociaż podał kilka ważnych dat i związanych z nimi wydarzeń) co na analizie piosenek wykonanych przez PSB podczas koncertu.
Zwarta, przejrzysta forma, fajne zdjęcia, myślę, że to dobry wstęp dla osób chcących zapoznać się z twórczością PSB.
Bo przecież my, fani, wiemy już wszystko 8-)

29-08-2011, 0:12

Jakby kogoś interesowało kim jest dziewczyna z teledysku "Se A Vida É" ;)
to odsyłam do strony:
http://www.filmweb.pl/person/Eva.Mendes/trivia

01-09-2011, 21:11

Mała zagadka,myślę,że dla Was banalnie prosta:Kim jest wampir z teledysku "Heart?" :) :)
Odpowiedz