Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys
Zablokowany

Re: 04.09.2013 Ergo Arena (Gdańsk)

23-08-2013, 16:06

Takie ręczne wycinanie i dopasowywanie każdej kreski może skończyć się niezbyt fajnym efektem. Z drugiej strony odbicie na koszulce całej grafiki, łącznie z tłem pozwoli na dostrzeżenie pewnej selektywności elementów, będzie to wyglądało bardziej jak okładka - tym bardziej, że całość jest symetryczna i nie będzie to źle wyglądało. Pytanie - jaki kontrast z tkaniną stworzy takie połączenie.

Na stronie wykonawcy znalazłem jedynie informację:

Jak będzie wyglądał nadruk na zamówionej koszulce?
Będzie fantastyczny! :) Drukujemy w najnowocześniejszej technologii druku cyfrowego, bezpośrednio na tkaninie, następnie wydruk jest wygrzewany dla zapewnienia najlepszej możliwej żywotności.

Wiadomo - jakoś jest ważna. Sam jest bardzo zadowolony z koszulek, które kiedyś zamówiłem przez wspomniany już mistyf.pl - to nadruki wprasowane, ale są fantastycznej jakości i do dzisiaj nie ma z nimi żadnego problemu. Z kolei nie wiem czy stać mnie (czas, pieniądze), aby szukać (tym bardziej, że wszystkie operację wykonuję z oddalonej od świat wsi :P) wspomnianych przez Ciebie na samym końcu alternatyw. Chyba jednak aż tak istotną kwestią ta koszulka nie jest ;)

W każdym razie pierwsze zapytanie związane z pewnymi parametrami i kwestiami technicznymi już poszło. Spytałem się też dla pewności o gramaturę, chociaż widzę, że użyczają im koszulek renomowane firmy. W kolejnym mailu zapytam o możliwości nadruku i jakby to wyglądało.

23-08-2013, 19:41

A może napiszecie z jakich rejonów Polski i nie tylko wybieracie się na koncert :D

23-08-2013, 21:15

Witam.
Od razu na początku przyznaję się bez bicia , że jestem laikiem w tych sprawach tzn. na koncert jadę po raz pierwszy w życiu . Jestem szczęśliwym posiadaczem dwóch biletów ( tych , o których dużo się tu pisało , czyli Diamond Circle ) , bowiem na koncert wybieram się z moją małżonką . Oboje słuchamy PSB . Ja jestem fanem od około 1987 roku . Pierwszych utworów słuchałem jeszcze w radiowym programie II PR . W zasadzie odkąd znamy się z żoną , ona również lubi ich słuchać . Kiedy wysłuchaliśmy po raz pierwszy "Pandemonium" na DVD , od tego momentu zapragnąłem pojechać na koncert mojej ulubionej grupy . To przecież z nią się wychowałem ... ale wrócę do meritum .
Otóż przeczytałem wszystkie zawarte "tu"wątki i posty dotyczące wrześniowego koncertu i mam taką prośbę . Otóż czy ktoś "z Was" mógłby podpowiedzieć jak się wybrac na taki koncert . Chciałbym być dobrze przygotowany , żeby nie być zaskoczonym .
Chodzi mi o takie sprawy , jak : o której zjawić się przed bramkami wejściowymi , co można zabrać ze sobą na taki koncert ( czy można mieć aparat fotograficzny , jakąś wodę do picia ) , czy rzeczywiście przed wejściem można kupić jakieś "gadżety" związane z występującym zespołem . Prosiłbym o odpowiedź - z góry DZIĘKI .
A propos samego wyjazdu - jesteśmy ze Szczecinka ( 190 km od Gadńska ) . Jeśli jest jakiś FAN z mojego miasta , to chętnie możemy jechać razem .
Z góry jeszcze raz Dziękuję za odpowiedź na moje wątpliwości .
Pozdrawiam . ;)

23-08-2013, 23:48

raulek napisał(a):Chodzi mi o takie sprawy , jak : o której zjawić się przed bramkami wejściowymi , co można zabrać ze sobą na taki koncert ( czy można mieć aparat fotograficzny , jakąś wodę do picia ) , czy rzeczywiście przed wejściem można kupić jakieś "gadżety" związane z występującym zespołem .

Spróbuję odpowiedzieć ale nie mogę zagwarantować, że BĘDZIE tak jak powiem, bo koncerty różnią się w tego typu szczegółach. Ale z reguły jest tak:

- jako posiadacz biletu diamond circle nie musisz się martwić bramkami, gdyż i tak masz zapewnione miejsce u samego frontu sceny. Myślę, że 2 godziny przed wydarzeniem zupełnie wystarczy, ale decyzja jest Twoja
- aparatu bym nie brał. różnie z tym bywa. artyści nienawidzą fleszy, gdyż przeszkadzają w występie i ochrona będzie o tym odpowiednio pouczona. jeśli zobaczą aparat u Ciebie nie będą wnikać czy z fleszem czy nie - po prostu go zabiorą do depozytu i każą zapłacić 50 zł przy odbiorze. aparat w komórce jest OK
- woda - różnie. na pewno nie w szklanej butelce. z reguły zabierają na bramkach po to aby ludzie przepłacali w środku. ale czasami pozwalają zostawić.
- wszelkie oficjalne gadżety zawsze można kupić przed koncertem, ale już za bramką, czyli ktoś bez biletu ich nie kupi.

24-08-2013, 0:26

Aparaty z reguly mozna wnosic, ale bez wymiennych obiektywow. Taki zwykly domowy a nie profesjonalna lustrzanka powinna przejsc bez problemu. Na koncercie lepiej nie blyskac fleszem bedac w pierwszych rzedach, bo jak pisze Eliks artysci tego nie lubia, a Neil juz zwlaszcza nie przepada za ludzmi ktorzy caly koncert stoja i robia zdjecia. Ale wiadomo - cos na pamiatke trzeba sobie zrobic. Tyle ze jesli moge doradzic - bez flesza, a ze zwiekszona czuloscia czy jasnoscia. Flesz sprawi ze obiekt na wprost bedzie oswietlony, a reszta dookola ciemna. ;) Wody raczej nie pozwolą wniesc, a jesli juz to bez zakretek. Ale moze byc tez tak, ze nikt nie bedzie sie przykladal do szkania - to zalezy od firmy jaka wynajmie MJM. Np. na DM w Warszawie moglbym wniesc slonia :D Mam nadzieje ze na koncercie bedzie ochrona Fort a nie debile z firmy Fosa.
Generalnie im mniej rzeczy tym mniejsze ryzyko i na wejsciu i zgubienia czegos oraz wieksza wygoda na koncercie. A wody lepiej za wiele nie pic, bo co zrobisz jak w srodku koncertu bedziesz musial wyjsc do toalety? :)

24-08-2013, 10:40

a ja nabyłem koszulkę na allegro za 29 zł plus wysyłka i czekam na dostawę. Mam nadzieję że dojdzie przed konceptem :D
http://allegro.pl/koszulka-pet-shop-boy ... 08347.html

24-08-2013, 13:30

Kto jeszcze nie kupił biletu, może spróbować szczęścia w konkursie:
http://www.tvdisco.pl/konkursy/zdobadz- ... -boys.html

24-08-2013, 15:54

eliks napisał(a):UWAGA: bilety za 99zł ponownie w sprzedaży - 2 za 1 !

http://imprezyprestige.com/aktualnosci.php?news_id=1105

ha! czyli, tak jak podejrzewałem, że ze sprzedażą będą mieli jednak kłopoty ( a przecież nie tylko chodzi tu o ceny biletów)
jedno słowo o organizatorach, którzy karmią nas głodnymi kawałkami... żeby za bardzo nie rzucać inwektywami - głupcy
a nas mają za idiotów...albo odwrotnie, jak kto woli
aż dziwne, że nie dorzucają do tego zestawu spoconego i podartego t-shirta jakiejś gwiazdeczki

24-08-2013, 16:54

Spodobało mi się zdjecie z tej strony:
http://www.vip-files.net/hq_music_video/en/popular/pet_shop_boys/
Idealnie pasuje na koszulkę. Jadnak jego jakość nie jest wystrarczająco dobra. Może ktoś z Was ma tą fotkę w lepszej rozdzielczości?
Ewentualnie zdjęcie z okładki płyty Actually. Okładka na płycie CD jaką ja posiadam (wydawnictwo Parlphone) jest jakaś taka blada a chhłopaki jak po żółtaczce :D
Albo może ktoś mi wskaże jakąś stronę z fajnymi materiałami na ten cel...

24-08-2013, 17:24

Może To:
http://www.behindthehype.com/wp-content ... 55b15d.gif
albo to:
http://fc06.deviantart.net/fs42/f/2009/ ... llinel.jpg
Zablokowany