F1 News: Zespół Lotus-Renault potwierdził, że rok 2012 rozpocznie w w składzie Romain Grosjean (FRA) i Kimi Raikkonen (FIN). Tym samym Robert Kubica (POL), Witalij Pietrov (RUS) oraz Bruno Senna (BRA) mogą szukać dla siebie miejsca w innych zespołach. Robert testerem teamu Ferrari?
Ważna informacja dla Kibiców F1 (m.in. dla: Acidpet, Dafio-cat i Yarek37): W dyskoncie Biedronka, pojawił się album "Ilustrowana Historia Formuły 1"*... Historia F1 - dzień po dniu od inauguracji Mistrzostw Świata Kierowców w roku 1950, aż do roku 2008. Ta bogato ilustrowana książka zawiera: ponad 900 fotografii z archiwum "Daily Mail", wstęp i podziękowania + 59 tematów (aż 336 stron), które przedstawiają dzieje - triumfy i tragedie sześciu dekad F1.
"Ilustrowana Historia Formuły 1" Tytuł oryginalny: "The Complete Story Formula One" Autor: Tim Hill Wydawnictwo: Olesiejuk Przekład: Leszek Erenfeicht Wymiary albumu: 29 X 22 cm. Cena: z pewnych źródeł wiem, że jedyne 24.99 PLN
* "Ilustrowana Historia Formuły 1" - to prezent od Mikołaja. Chociaż liczyłem na koncertowy album Kylie Minogue "Aphrodite - Les Folies Live In London"... Może znajdę to pod choinką? Warto pomarzyć...
Gołąb największym szczęściarzem na dzisiejszym treningu GP2 w Monte Carlo...
Przed Nami najpiękniejszy (i najniebezpieczniejszy) wyścig sezonu w F1 - GP Monaco*, na b. ciasnym torze ulicznym w Monte Carlo... Miejmy nadzieję, że "przynajmniej" 50% bolidów dojedzie do mety!
* Wyścig o GP Monaco - w niedzelę (26.05), o godz. 14:00, w TV Polsat...
Ps. F1 sezon 2014: Mam ogromną nadzieję, że Robert Kubica powróci do F1! Team Mercedes-Petronas, zaprosił Roberta do pracy/testów w... symulatorze Mercedes F1 team. F1 sezon 2014: Fin, Kimi Raikkonen (jeszcze w Lotus-Renault) przechodzi do ekipy Red Bull Racing, dzięki temu odda miejsce Naszemu Rodakowi.
Kolejna tragiczna wiadomość z motorsportu - Sean Edwards, lider klasyfikacji generalnej Porsche Supercup, nie żyje! Zginął w wypadku. Jechał jako pasażer, podczas prywatnych jazd Porsche 996, na Queensland Raceway. Ehhh, straszny rok mamy.
Fragmenty dwóch najświeższych wywiadów z Robertem Kubicą, udzielonych brytyjskiej prasie...
Robert Kubica:Życie może zmienić się w jednej sekundzie. To był błąd, który miał duże konsekwencje. Gdyby bariera nie była zepsuta, wtedy zapomnielibyśmy o tym wypadku w ciągu 2 godzin. Mogłoby odpaść koło, ale nic więcej. Nie pamiętam wiele, ale nie narzekam, niektórzy mają mniej szczęścia. Miałem dobre i złe okresy w życiu.
Robert Kubica:Wszystko zależy od tego, czy będę mógł naprawić jeden z moich największych problemów - rotację nadgarstka. W samochodzie rajdowym może kompensować jej brak ruchami ramienia, w F1 kokpit jest na to zbyt ciasny. Niektórzy lekarze mówią, że może być dobrze, inni, że nie. Ja wierzę.