przez balshoy » 14-07-2025, 8:52
Za geowayne
Sunshine on Catford
autorstwa Kae Tempest z udziałem Neila Tennanta
Autorzy - Tempest/Smith
Pierwsze wydanie - 2025
Oryginalny album - Self Titled (Tempest)
Kolejne albumy - (brak)
Inne wydania - (brak)
Neil udziela wokalu w tym utworze z albumu „Self Titled” z 2025 roku brytyjskiej poetki i artystki spoken word Kae Tempest, która opisała album jako „list miłosny, rozmowę z [moją] młodszą wersją siebie i bezpośrednią konfrontację z coming outem jako osoba transpłciowa”. Czwarty utwór, „Sunshine on Catford”, to bezpretensjonalna piosenka o miłości, w której Tempest recytuje wersy o swoim ukochanym i o tym, ile siły i wsparcia czerpią z miłości. Neil wtóruje w refrenach, a jego śpiew kontrastuje ostro i słodko z mówioną poezją Tempest. Śpiewa dwukrotnie—
Nie zdawałem sobie sprawy, jak mało wiem, dopóki cię nie spotkałem.
Nigdy nie zdawałem sobie sprawy, jak idealne były wszystkie rzeczy, dopóki nie stałem się idealny dla ciebie. Nie zdawałem sobie
sprawy, jak mało wiem, dopóki cię nie spotkałem.
Nigdy nie zdawałem sobie sprawy, jak idealny byłem, dopóki nie stałem się idealny dla ciebie.
—za drugim razem w dość subtelny sposób dołączyła do nich sama Tempest.
Co ciekawe, tuż przed pierwszym z tych refrenów śpiewanych przez Tennanta, Tempest nawiązuje do podróży autobusem z głową ukochanej osoby na swoim ramieniu, co przypomina słowa Neila z utworu „ Liberation ” sprzed ponad 30 lat: „Spałaś na moim ramieniu”. To sprawia, że zastanawiam się, czy to nie było inspiracją do tej współpracy.
A jeśli się zastanawiacie, Catford to dzielnica w południowo-wschodnim Londynie.
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe
Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)
kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.